מתנות מרגשות ליום האם

3/1/2016

יום האם, אשר מוכר לצעירים יותר כיום המשפחה, מצויין בישראל תמיד בסף פברואר, בתאריך ל' בשבט שהוא יום מותה של הנרייטה סאלד, מייסדת "ההסתדרות הציונית הדסה", שכינויה היה "אם כל הילדים". בעולם מצויין היום בשבוע השני של חודש מאי, מאז שנות השבעים של המאה העשרים.

לא רבים יודעים, אך במקור, נקרא היום הזה "יום האם" ומקורו בכלל ביוון העתיקה לכבוד אמהות הכנסייה. במאה השבע עשרה קיבל יום זה תפנית ונחגג ביום ראשון לכבוד כלל האמהות. לארה"ב הגיע ציון יום זה רק במאה ה-19 לכבודן של כלל האמהות בעולם.

מתנות ליום האם והמשפחה

יום האם והמשפחה הוא הזדמנות רשמית להעניק כרטיס ברכה ומתנה מיוחדת לכבוד בני המשפחה ובעיקר עבור אמא שעושה כה רבות למען בני ביתה, וזאת מבלי לגרוע, חלילה מאבא כמובן, שעושה מעל ומעבר וגם לו מגיע יום מיוחד משלו. אפשר כמובן לשלב מתנה לאבא ואמא גם יחד ולרכוש שובר מתנה זוגי לסדנאות כיפיות כמו הכנת סושי או שוקולד, או אופלי לספא מפנק לשבירת השיגרה, טיסה בכדור פורח או במטוס פרטי עם ארוחה מפנקת, או אפילו ארוחה זוגית במסעדה רומנטית יכולה להיות מתנה נפלאה והבעת תודה מושלמת למי שמעניק לנו כל השנה ללא כל תמורה.

זרים מתוקים

אחת המתנות הנפוצות ביותר ליום האם והמשפחה היא זר מתוק, המורכב מסוכריות ושוקולדים ומעוצב בצורה מאוד אסתטית ויפה. זר כזה הוא לא רק מרשים אלא טעים מאוד וחווייתי לכל המשפחה, משום שזאת מתנה שכולם יכולים לאכול ולהנות ממנה ולא רק אמא ואבא. זרים מתוקים באים בגדלים שונים ובכלים מרשימים שונים ובטווח מאוד רחב של מחירים ותקציבים. ואם כבר זרים מתוקים אז אפשר לשלב זאת עם ערך מוסף ולרכוש זר שנארז על ידי אנשים בעלי צרכים מיוחדים, המשולבים בעשייה.

הפקת תמונות

מתנה נוספת שניתן לרכוש היא הדפסה על קנבס או אלבום דיגיטלי יפה של כל תמונות המשפחה יחדיו, ברגעים מאושרים. קנבסים באים במידות שונות ושלל דוגמאות וניתן אף ליצור על גביהם קולאז'ים של תמונות קטנות ורגעים מאושרים. באותה המידה ניתן להדפיס תמונות ולפרוס אותן על מסגרות מסוגננות שניתן לתלות ברחבי הבית לשלל זכרונות מתקופות שונות, או לרכזן על קיר אחד במסדרון או בסלון.

לסיכום

אמנם אין צורך ביום אחד בשנה על מנת להודות לאבא ואמא, אך יחד עם זאת, אם כבר חוגגים אז כדאי להשקיע במתנה שווה ולהביע הערכה ופירגון להורים שכל כך אוהבים ולו רק למען הכרת התודה חזרה. גם אם אין תקציב לרכוש שוברי מתנה, ניתן לקנות או לעצב כרטיס ברכה אישי יפה ולכתוב כמה מילות הערכה ותודה למען ההרגשה הטובה ואם אפשר לפנק בארוחת ערב ביתית טובה וטעימה.