מתנות לאירועים – כמה טיפים

27/10/2015

כמסורת של חלק גדול מן האירועים, נוהגים המארחים לחלק מתנות שי לאורחיהם, מסורת זו הינה נחמדה ומעלה את מצב הרוח לאורחים, כי תמיד כיף לקבל מתנה. אך מה ניתן להביא לאורחים? האם יש כאן קווים אדומים או מתנות אשר יגרמו לחוסר נוחות לאורח? כאן אנו נתן כמה נקודות מחשבה וטיפים שונים לאילו מתנות כדאי לחלק באירועים.

אוכלוסיית הגילאים.

התחשבו באוכלוסיה המוזמנת, מתנה שתהיה נחמדה ושימושית לאדם בגיל השלישי לא בהכרח תהווה ערך שימושי או ערכי לילד, לכן מומלץ לשקול מהו רוב האוכלוסייה. באופן אידאלי מומלץ תמיד להכין מתנות לילדים ומבוגרים בנפרד, זאת במידה ואכן אוכלוסיית הגילאים תהיה מגוונת דיה.

גודל המתנה.
הנכם יכולים בקלות לחלק תיקים ואגרטלים, אך אופיו של האירוע עלול להכביד רבות ולהוות חוסר נוחות רב לאורח אשר כעת צריך לסחוב עמו אגרטל, כמובן שהאגרטלים הינם דוגמא מוגזמת, אך מומלץ במרבית הפעמים אכן לשקול להביא מתנה קטנה ולא משהו אשר עלול להוות טרחה על האורח אשר יקבלה, משהו שימושי שניתן לשים בכיס או בתיק קטן? לעתים זה יהיה בדיוק הדבר.

התחשבו במאורע.

הנכם יכולים להביא כל מתנה, אך אם המתנה קשורה באופן כלשהו אל האירוע עצמו, ערכה הסנטימנטלי יגדל פי כמה לעומת מתנה פחות קשורה. לדוגמא, בהאם זאת חתונה שנערכת באולם אירועים מפואר, ניתן להביא מחזיק מפתחות עם בובות קטנות של חתן וכלה, מתנה זו תהיה בעלת ערך רגשי רב יותר מאשר לוח שנה קטן, אשר עלול להיות שימושי ביותר, אך ללא חיבור ישיר למאורע עצמו.

בחירה זה לא בהכרח דבר טוב.
אמנם אפשרות בחירה יכולה להביא הרגשת שפע ואיכות, אך בכל הנוגע למתנות קטנות באירוע, אפשרות הבחירה יכולה להיות חרב פיפיות למצב הרגשי של חלק מהאורחים, הסבר – נגיד כי הנכם מחלקים שוב, לוח שנה ומחזיק מפתחות, אורח מסוים בחר במחזיק המפתחות ומרגיש כי מיצה אותו לאחר כמה דקות (הרגשה אשר רבים יכולים להזדהות עמה), לאחר מכן הוא ירגיש שחבל כי לא בחר דווקא בלוח השנה. ההרגשה היא אמנם לא משהו אשר יהרוס לאורח את כל האירוע, אך זאת הרגשה שלילית שנבעה כתוצאה מאפשרות הבחירה, ולכן מומלץ לאפשר מתנה אחת לבחירה לגילאים צעירים ומתנה אחת לבחירה למבוגרים.

כמה מתנות לחשוב עליהן:
מתנות כמו מחזיקי מפתחות שהוזכרו כבר, הינן נחמדות ומקנות ערך רגשי מיוחד, בנוסף, דברים פרקטיים כמו מחזיקי מפתחות קטנים של פנסים קלים או כל דבר שימושי באופן זה או אחר יכול להיות אטרקטיבי כלפי אנשים רבים. בקבוקי בושם קטנים יכולים להיות נהדרים גם כן, וכיוצא בזאת גם ריחנים מיוחדים לרכב או לבית, חפץ פרקטי ואשר יכול להיות מחובר באופן ערכי למאורע עצמו.