חגיגות גיל המצוות

18/11/2015

גיל המצוות הנו גיל מיוחד ומרגש, גיל המסמל את המעבר מילדות לבגרות. גיל המצוות הוא גיל משמעותי בחברה היהודית, בגיל זה כל ילד הופך לגבר אשר אחראי למעשיו. גיל המצוות אצל בנים הנו 13 ואצל בנות 12.

לחגיגת הבר מצווה\ הבת מצווה, דרכים רבות לחגוג. ישנם ילדים המעדיפים טיסה לחו"ל, יש ילדים אשר מעדיפים מסיבה במועדון עם השכבה, יש ילדים שמעדיפים מעדיפים אירוע מושקע באולם אירועים, ויש ילדים שבוחרים לחגוג את גיל המצוות בצורה צנועה יותר. כמובן שסוג הדרך בה חוגגים תלוי במידה רבה ביכולת המשפחה.

סוגי אירועים נפוצים בחברה הישראלית לאירועי בר\בת מצווה

מועדון לבר\בת מצווה  ישנם לא מעט מועדונים לבת מצווה/לבר מצווה ברחבי הארץ המיועדים לבני נוער. מקומות אלה מתמחים בהפעלות ילדים וביצרית אירוע מרשים ומגבש. לאירועים במועדוני ילדים נהוג להזמין את השכבה מבית הספר, את החברים הקרובים מחוץ לבית הספר ואת המשפחה הקרובה. אירועי הבר מצוות במועדונים נותנים לילדים תחושת גיבוש ומעורבות בחברה, האירוע מהווה עבורם מפגש חברתי קצת שונה ממה שהיו רגילים אליו.

אירוע במועדון כולל מסיבת ריקודים ומשחקי חברה כיפיים.

טיול לחו"ל -  ילדים רבים מעדיפים לטוס לטיול לחו"ל במקום להפיק מסיבה. טיולים לחו"ל בגיל זה יכולים להיות כיפיים ובעלי ערך רב עבור הילדים וההורים. הטיול מאפשר להורים ולילדים לקבל זמן איכות אחד עם השני ולחוות את העולם יחדיו. נהוג לתכנן את הטיול עבור הילד ומה שהוא אוהב כלומר, אם הילד חובב מכוניות לקחת אותו לתערוכות מכוניות נדירות, אם הילד חובב כדורגל לקחת אותו למשחק כדורגל איכותי וכד'. ניתן ואף רצוי להוסיף פארקים המיועדים לילדים, מוזאונים ואטרקציות מיוחדות וייחודיות שאין בארץ.

אירוע באולם אירועים- משפחות רבות בוחרות לחגוג את המאורע ע"י הפקת אירוע גדול ומרגש באולם אירועים המיועד לכך. חגיגת האירוע באולם גדול מאפשרת להזמין את המשפחה המלאה והחברים. הפקת אירוע בעולם דורשת תכנון והשקעה רבה. יש לבחור אולם אירועים מתאים, אוכל, צלמים, אטרקציות לאירוע, להכין רשימת מוזמנים, לדאוג לעיצוב האולם, לדאוג ללבוש מכובד המתאים למעמד ועוד.

אם בחרתם באופציה זו כדי שתקראו, תתייעצו ותלמדו על עולם האירועים. הפקת אירוע מצריך ממפיק האירוע יכולת ארגון טובה. בנוסף יש להסתכל על כל הפרטים ללא יוצא מן הכלל על מנת להצליח להוציא את התוצאה הטובה ביותר. הפקת אירוע הנו תהליך הבנוי משכבות שכל שיכבה משפיעה על השכבות האחרות. כל החלטה שתיקחו לגבי האירוע תשפיע על כל האירוע ולכן, יש לקחת בחשבון כל החלטה ולראות כיצד היא משפיעה על האירוע.

מומלץ לקיים טקס באירוע המציין את המאורע החשוב, ישנם מנהגים רבים בטקס כמו הדלקת נרות ע"י אנשים שנבחרו טרם האירוע(סבתא, סבא, דוד, דודה, חבר קרוב, מישהו חשוב לכם ועוד), הפקת קליפ תמונות מהילדות ועד הבגרות ועוד.

ניתן לשדרג את האירוע עם אטרקציות לבר מצווה כמו: מגנטים לאירועים, מחזיקי מפתחות לאירועים, מגנטים פולארויד ועוד.

לא משנה באיזה דרך תבחרו לחגוג את גיל המצוות, העיקר שהילד ירגיש טוב עם זה וירגיש את המעבר מילדות לבגרות. שיהיה לכולנו רק בשמחות!