איך בוחרים מדפסת מתאימה?

10/11/2015

לפני הקנייה

מדפסות הן כלי שימושי וחיוני הן לצרכן הפרטי והן לצרכן העסקי. גם היום, כאשר אנשים רבים נמנעים מהדפסה, גם משיקולי תקציב אבל בעיקר משיקולים סביבתיים, הצורך עדיין קיים. אלא שרגע לפני שאתם יוצאים לשטח כדי לקנות מדפסת ומצטיידים באותה ההזדמנות בדיו למדפסת, עצרו והחליטו באופן מושכל איזו מדפסת תתאים לכם יותר. השאלה הראשונה שצריכה להישאל היא כמובן, מטרתה של המדפסת. אם מדובר בשימוש ביתי ובתדירות הדפסה נמוכה יחסית, ככל הנראה תספיק לכם מדפסת דיו קטנה, שעבורה תצטיידו בראשים קטנים של דיו למדפסת, כאלה שיחסכו לכם עלויות ויהיו יעילים יותר בטווח הארוך.

מהירות, זיכרון ודיו למדפסת

באופן ברור, אחד המאפיינים החשובים במדפסת הוא קצב ההדפסה שלה, בייחוד אם המדפסת מיועדת לשימוש עסקי. מהירות גבוהה היא פרמטר שמומלץ לבדוק מראש, ובהתאם לכך כדאי לבחון גם את הזיכרון של המדפסת, משום שזיכרון קטן משמעותו קצב הדפסה איטי כאשר יש לכם מספר גדול של עבודות בזו אחר זו, או כאשר הקובץ שאתם מדפיסים הוא גדול ומכביד על זיכרון המדפסת. מאפיינים נוספים שעשויים להתברר כחשובים עבורכם – היכולת של המדפסת להדפיס משני צדי הדף, כמות הדפים שיכול מגש המדפסת להכיל וכמובן, איכות ההדפסה ותדירות הצורך בהחלפת דיו למדפסת. למעשה, בחינת דיו למדפסת טרם הרכישה היא צעד חשוב שיעזור לכם להבין מה הם צרכי התחזוקה של המדפסת בהמשך, ומה המשמעות הכספית של צרכים אלה.

ערכו סקר שוק

סקר שוק הוא צעד משמעותי משום שהוא יסייע לכם לבחון לעומק שני נושאים מרכזיים – התאמה לצרכים שלכם, ומחיר. בין אם אתם רוכשים מדפסת חדשה לבית העסק ובין אם מדפסת ביתית קטנה יותר, הגדרה מדויקת של צרכים ותקציב תעזור לכם לבצע קנייה נכונה בשבילכם. קחו בחשבון את מגוון הפרמטרים שהוצעו כאן, כמו מהירות ההדפסה, עלויות דיו למדפסת וכיו"ב, כדי שתוכלו לקבוע מה הכי מתאים לכם. אם הצורך שלכם הוא במדפסת צבעונית, רצוי לקחת בחשבון מבעוד מועד שעלויות המדפסת עצמה, כמו גם עלויות הדיו למדפסת, הן גבוהות יותר. אך בכל מקרה, אל תתנו למחיר להיות הגורם הבלעדי – מדפסת יקרה ואיכותית איננה בהכרח זו שמתאימה לכם מכל, ומדפסת זולה עשויה להביא עמה עלויות נוספות כמו מחיר גבוה של דיו למדפסת, תוחלת חיים נמוכה או הדפסה איטית כתוצאה מזיכרון קטן יחסית. שקללו את כל הנתונים החשובים לכם ורק לאחר מכן תוכלו לקבל החלטה נכונה וטובה.