צילום אירועים, מקצועיות ללא פשרות

24/11/2015

אחת החלטות החשובות ביותר העומדת בפני חוגגי שמחות, היא ההחלטה בבחירת צלם אירועים טוב ואמין, צלם שיצליח להעביר את הרגש והשמחה לתמונות ולסרטי וידאו שילוו את חוגגי השמחה לאורך כל החיים. דברים רבים אשר קורים במהלך האירוע אינם חוזרים על עצמם, ולכן על הצלם להיות מקצועי, חד ומהיר. תנאי התאורה אינם מקלים על צלמי האירועים, באירועים התאורה משתנה כל רגע ולכן מקצועיות וניסיון הצלם באירועים חשובים, לא מספיק שהצלם יהיה צלם טוב, על הצלם להיות צלם אירועים טוב. ישנם הרבה צלמים מקצועיים שלא מסוגלים לצלם באירועים בגלל הקושי והמקצועיות חסרת הפשרות שדרוש על מנת להיות צלם אירועים.

כאשר אנחנו עומדים להזמין שירות צילום לאירוע שלנו עלינו לעבור מספר שלבים:

פגישה אישית עם הצלמים אשר יגיעו לאירוע

טרם הזמנת צוות צילום אירועים, יש להיפגש אישית עם הצלמים שיגיעו לאירוע שלכם. בחנו את התיק העבודות של הצלמים, אל תסתפקו בצילומי חוץ, בקשו לראות צילום של אירועים מחלקים שונים של הערב. בדקו את התמונות ואת עריכת סרט האירוע וראו האם הם מרשימים ומצליחים להעביר לכם רגשות. וודאו שאתם נפגשים עם הצלמים ולא עם אנשים מכירות.

חוות דעת, המלצות וביקורות

בקשו מחברת הצילום מספרי טלפון של לקוחות מאירועים קודמים, דבר עם הלקוחות ובררו על איכות השירות והמוצר. אל תתביישו לבקש מהחברה את מספרי הטלפון, זוהי בקשה לגיטימית בהתחשב לאחריות הרבה המונחת על כתפי חברת הצילום.

בנוסף לחוות הדעת מלקוחות קודמים, חפשו באינטרנט ביקורות והמלצות. שאלו משפחה וחברים קרובים האם נתקלו חברת הצילומים או עבדו איתה והאם הם ממליצים.

עבדו עם הסכמים כתובים

כתבו הסכם עם פרטי העסקה, אל תחסכו בפירוט ההסכם. כתבו הכל והראו לחברה שאתם עומדים מולה שאתם יודעים מה מגיע לכם. ציינו את תאריך האירוע, כמות צלמים שיגיעו לאירוע שלכם, עם איזה ציוד יגיע הצוות לאירוע שלכם, מה שעות הצילום, מחיר ועוד.

הימנעו מאיחוד אטרקציות עם צילום האירוע

צילום האירוע הינו גורם חשוב ומרכזי באירוע, על הצלמים להיות כל הזמן מרוכזים ודרוכים. הימנעו מקבלת הצעות מפתות לאטרקציות מצוות הצילום כמו: תמונות מגנטים לאירועים, מחזיקי מפתחות לאירועים ועוד. אטרקציות אלה דורשות עבודה טכנית רבה ולכן יש להימנע מהסטת ריכוז הצלמים.

בדקו את השוק

בדקו את שוק צילום האירועים, אל תסגרו עם החברה הראשונה שאתם פוגשים. עשו סקר שוק, היפגשו עם צלמים שונים ותראו מה כל אחד מציע לכם. בדקו את המחירים אך אל תביאו למחיר להיות השיקול המרכזי בבחירת צוות הצילום, בסופו של דבר התמונות והסרטים שהצלמים יצלמו יהוו מזכרת לכל החיים ואף לדורות הבאים, אל תתנו להבדל זניח של כמה מאות שקלים להרוס את איכות התיעוד.