בטיחות בגני ילדים

29/11/2015

דשא סינטטי בגן הילדים

ילדים צעירים, מבלים לעיתים  חלק ניכר מהיום בגן הילדים. הם עסוקים בפעילויות רבות ומגוונות המתקיימות בחללים שונים בתוך הגן ומחוץ לו.  גן הילדים אמור להיות מקום כייפי, צבעוני ונעים,  אך החשוב מכל עליו להיות מקום בטוח המקנה להורי הילדים המבקרים בו שקט נפשי שילדיהם נמצאים בידיים בטוחות.

בגני ילדים, ישנם ילדים קטנים אשר לא תמיד יודעים לשמור על עצמם. לכן, יש להקפיד, שגן הילדים עומד בתקנים הדרושים ושצוות הגן דואג לביטחונם ובטיחותם של הילדים המבלים בו. מרחיק חומרים רעילים מהישג ידם של הילדים, מוודא כי המדפים והארונות מקובעים בצורה יציבה ובטיחותית שאינה מסכנת אותם, שהכיסאות והשולחנות מותאמים בגובהם לגובהה הילדים. שהמשחקים המוצעים להם תואמים את גילם וכד'.

יש לשים דגש רב על החצרות בגני ילדים. ילדים רבים מוציאים אנרגיה בזמן הפעילות בחצר, הם עושים זאת על ידי טיפוס על מתקנים שונים, ריצה, נסיעה בבימבות ועוד. רוב החצרות הינן בעלות שטח גדול על מנת לאפשר לילדים לשחק וליהנות בצורה חופשית ומהנה. אך גודל החצר מהווה גם חיסרון בטיחותי, בזמן הפעילויות בחצרות מוטלת אחריות גדולה על הגננות והסייעות אשר צריכות להיות ערניות ולשמור על שטח חצר גדול אשר בו פועלים ילדים צעירים אשר לא תמיד יודעים להפעיל שיקול דעת נכון ואשר לעיתים אינם זהירים.

אחת הדרכים לשמירה על בטחון הילדים הינה התקנת דשא סינטטי בגן. דשא סינטטי עוזר לרכך את המכה בעת נפילת הילדים. מעבר לכך, הוא מהווה פתרון יעיל נגד זיהומים שונים שעשויים להופיע במשטחים אחרים אשר ניתן למצוא לעיתים בגני ילדים רבים כגון חול אשר בו מרבים לבקר חרקים ובעלי חיים שונים כגון חתולים אשר נהנים לעשות את צרכיהם בחול.

היתרונות הבולטים בהתקנת דשא סינטטי לגני ילדים:

·         ביטחון לילדים בפעילויות בחצר.

·         חיסכון בעלויות אחזקה.

·         דשא סינטטי נותן מראה מרשים, איכותי ומסודר.

·         דשא סינטטי מהווה משטח כייפי למשחקים.

·         דשא סינטטי מהווה מקור בטוח נגד זיהומים וצואת חתולים ובעלי חיים אחרים.

דגשים נוספים לבטיחות בגני ילדים:

·         יש לוודא שרהיטים כבדים מקובעים היטב כדי למנוע את נפילתם.
·         יש להתקין לחצן מצוקה המחובר למוקד, למקרה של מצב חירום.
·         יש לוודא ששקעי החשמל מוגנים מפני ילדים, יש לכסות את המכסים היטב.
·         יש לנקות את שטח הגן מפירות, צמחים, עצים ודברים רעילים. ילדים נוהגים להכניס דברים רבים לפיהם ולכן יש לנהוג בזהירות רבה עם נושא הרעלים.
·         מערכת לגילוי אש, יש להתקין בגן הילדים מערכת המתריעה מאש. מערכות מסוג זה עשויות להציל חיי ילדים במקרה של שריפה.
·         יש להתאים את הצעצועים לגיל הילדים, כמו שכבר הזכרנו ילדים נוהגים להכניס דברים רבים לפה, הימנעו מצעצועים קטנים הניתנים לבליעה.
·         מומלץ להזמין יועץ בטיחות שיבחן את הגן וימצא ליקויים בטיחותיים.
·         הקפדה על סגירת שער הגן.

נושא הבטיחות הוא נושא חשוב היכול להציל חיי ילדים, אין להקל ראש בנושא זה.