סוגי החיתוך בלייזר, מה חותכים? ומה אפשר לעשות עם זה?

17/11/2015

טכנולוגית חיתוך בלייזר היא ללא ספק טכנולוגיה מהפכנית אשר נועדה לעשות לבעלי מפעלים רבים את החיים הרבה יותר קלים וזאת לאור היתרונות הרבים של שיטת החיתוך בלייזר. שיטה זאת, מאפשרת להגיע לרמת חיתוך מדויקת על אלפית המילימטר ונראה כי היא משמשת לתעשיות רבות בארץ ובעולם, החל מתעשיות הדפוס, הבנייה, הברזל, הבדים ועוד תעשיות שונות.

מהי שיטת חיתוך לייזר?

חיתוך בלייזר הוא תהליך טכנולוגי המשמש לחיתוך חומרים מסוגים שונים, הן קשיחים והן רכים וזאת באמצעות קרן לייזר. תהליך החיתוך מתבצע על ידי קרן לייזר בעלת הספק הנקבע מראש, לרוב הוא גבוה והוא נעשה על ידי מחשב מיוחד המכוון את צורת החיתוך הרצוי על גבי החומר. בשיטה זאת, קרן הלייזר חודרת אל החומר והוא מותך או מתאדה, כך שקצוות החיתוך נשארות חלקות ומדויקות ברמת גימור ששום שיטת חיתוך אחרת לא יכולה לעמוד בה.

בשיטה זו משתמשים לחיתוך מגוון רב של חומרים שונים המיועדים לתעשיות שונות, הן אם מדובר בנייר, בבדים, בקרטון, לוחות, צינורות ומגוון חומרים נוספים אחרים. החומרים הנפוצים בהם משתמשים באופן יום יומי בשיטה זאת בתעשיות שונות הם: חומר פלדה, נחושת, אלומיניום, קרטון, פרספקס, PVC, לוחות, ברזל, פלסטיק קשיח, חיתוך עץ ועוד סוגים שונים.

היסטוריית חיתוך בלייזר והתקדמות התחום

חיתוך בלייזר, אומנם פרץ לתודעה רק בשנים האחרונות, אך הוא החל כבר בראשית שנות ה-70 כאשר הוא התפתח בקצב מסחרר עם השנים וזאת כמובן הודות גם לטכנולוגיית הדיגיטל פרצה לעולם בסערה. שיטת הלייזר התפתחה הן מבחינת העוצמות המופקות ממנה, והן באמצעים האופטיים המשמשים למיקוד החיתוך והנחיית הקרן לחיתוך מדויק. למעשה, ניתן לראות כי התקדמות הדיגיטל והעולם הטכנולוגי, שיפרה פלאים את תפקוד מכונות אלו ואת היכולת של האדם לשלוט על תהליך החיתוך באמצעות מחשב בצורה אוטומטית על ידי קווי החיתוך המוגדרים על ידי המחשב ומבצעים את פעולת החיתוך בצורה מדויקת וממוקדת.

היתרונות הרבים בחיתוך בלייזר

מהפכת הלייזר, היא מוכרת מתחומים שונים בתעשיות, אך כאשר הדבר מגיע לחתוך, ללא ספק ששיטה זאת שינה את פני תחום החיתוך באופן משמעותי והיא הפכה לשיטה הפופולרית ביותר בשל יתרונותיה הרבים. אז בואו נראה את יתרונות שיטת החיתוך בלייזר:
מהירות מרבית של החיתוך ואפשרות בו זמנית לחתוך כמות גדולה של מוצרים.
דיוק מרבי – בשיטת הלייזר נראה כי החיתוך הוא כל כך מדויק על כדי ששום שיטה אחרת לא יכולה לעמוד באיכות ובגימור המתקבל.

סביבת עבודה נקייה – אין שאריות שבבים.
 החיתוך הוא נקודתי, כך שאין עיוותים כתוצאה המתחממות של החומר.
 אין צורך בעיבוד נוסף, כיוון שפני החתך נותרים נקיים וחלקים.
 אפשרות שליטה ובקרה באמצעות מחשב על הנעשה.
ניתן לחתוך בלייזר חומרים קשים במיוחד.

בעזרת חיתוכי לייזר אנחנו בפלא קט מייצרים מחזיקי מפתחות לאירועים, מגנטים לאירועים בצורות ועוד שלל מזכרות לחתונה.